7 Hari Mencintaiku 3 Episod TV3 – Siti Saleha And Shukri Yahaya

Kepala Bergetar 7 Hari Mencintaiku 3 Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak 7 Hari Mencintaiku 3 Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama 7 Hari Mencintaiku 3 dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama 7 Hari Mencintaiku 3 Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

7 Hari Mencintaiku 3 Episod TV3

Nantikan drama 7 Hari Mencintaiku 3 menerusi Siti Rosmizah di slot Akasia TV3 mulai 16 April ini, setiap hari pada pukul 6.Lima puluh lapan petang. Drama 35 episod itu diarahkan dengan bantuan Jamal Khan, dibintangi oleh Shukri Yahaya, Siti Saleha, Wafariena Roslan, Reen Rahim, Syazwan Zulkifly dan banyak lagi.

Drama yang menggantikan Harith Fayyadh kini sudah memasuki musim 1/3 yang jika untuk musim pertama dan musim ke-2 ia jauh menjadi model 7 Hari Mencintaiku 1 & 2 yang tidak konvensional dan kini ia adalah idea sahih dari Siti Rosimizah sendiri yang kini tidak telah dinovelkan tetapi.

Kali ini, Jamal Khan bertanggungjawab mengarahkan skrip baharu daripada penulis dan penulis skrip cerita ini, Siti Rosmizah bersama syarikat pembuatannya SR One Sdn. Bhd.

Click to Watch Episod

JUDUL : 7 Hari Mencintaiku 3

Tarikh Tayangan: 16 April 2022
Waktu Siaran: Isnin-Ahad, 6:58 petang
Rangkaian: Akasia TV3
Skrip: Siti Rosmizah
Pengarah: Jamal Khan
Produksi: SR One Sdn Bhd
Watak Pelakon
Siti Saleha sebagai Mia Adriana
Shukri Yahaya sebagai Khuzairi
Liza Abdullah sebagai Mak Leha
Kazar Saisi sebagai Pak Samad
Wan Sharmila sebagai Sofi
Syazwan Zulkifly sebagai Helmi
Wafariena Roslan sebagai Nurul Ain
Jaja Iliyes sebagai Nadia
Faye Kusairi sebagai Syakila
Bil Azali sebagai Zaidi
Anne Abdullah sebagai Mak Andak
Jasmin Hamid sebagai Zarina
Shaharuddin Thamby sebagai Dato Johari
Nur Dhia Irdina sebagai Alisa
Reen Rahim sebagai Fatin Husna
Sean Lee sebagai Dr Adam
Azza Elite sebagai Kak Piah
PU Azman sebagai Taufik
Ezad Lazim sebagai Husin
Dayang Areeda sebagai Maimunah
Silfeny Osman sebagai Azura
Razman Mahayuddin sebagai Burhan
Lagu Tema (OST)
Penyanyi: Khai Bahar & Lia Aziz
Lagu: Kaulah Syurga
Komposer : Asfan shah
Penulis Lirik : Siti Rosmizah

Sinopsis 7 Hari Mencintaiku 3

Rumah tangga Khuzairi dan Mia Adriana kembali diuji selepas Khuzairi lumpuh akibat liku-liku takdir. Sejak itu, Khuzairi menjadi panas baran apabila dia mula merasakan dirinya tidak lagi terbaik sebagai suami kepada Mia dan juga bapa kepada bayi mereka.

Pada masa yang sama, Pak Samad sedang sakit dan ingin menjalani pembedahan. Namun, Pak Samad menyimpannya sebagai misteri daripada keluarganya sendiri. Oleh itu, Pak Samad meninggalkan sepucuk surat kepada mereka dan meminta mereka untuk mengetahui erti sebenar cinta dalam masa 7 hari.

Drama 7 Hari Mencintaiku 3 ini mengisahkan rumah tangga Khuzairi dan Mia. Penceritaan bermula dengan tragedi satu kebetulan jalan yang berlaku Khuzairi. Disebabkan itu, Khuzairi lumpuh dan sebenarnya rumah tangga mereka lain kali diuji.

Sejak kejadian itu, Khuzairi menjadi panas baran kerana merasakan dirinya tidak ‘ideal’ untuk menjadi suami kepada Mia dan bapa kepada anak-anak mereka.

Pada masa yang sama, Pak Samad jelas tidak sihat dan kerana itu, dia perlu menjalani pembedahan tetapi ia bertukar menjadi misteri yang terselamat daripada maklumat keluarganya sendiri.

Oleh itu, Pak Samad meninggalkan sepucuk surat kepada saudara maranya yang meminta mereka mencari erti cinta sejati dalam masa 7 hari. Adakah baki pesanan daripada Pak Samad?
Tunggu penghujung untuk berhenti semula.

Waktu Bersiaran

Jadi jangan lupa saksikan drama 7 Hari Mencintaiku 3 bermula 16 April ini, setiap Isnin hingga Ahad jam 7.00 malam di slot Akasia di TV3 atau layari kepalatv.com

saksikan tv3 7 Hari Mencintaiku 3