Aku Pilih Bahagia Episod TV1 – Fasha Sandha And Fattah Amin

Kepala Bergetar Aku Pilih Bahagia Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Aku Pilih Bahagia Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Aku Pilih Bahagia dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Aku Pilih Bahagia Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Aku Pilih Bahagia Episod TV1

Drama ‘Aku Pilih Bahagia’ versi radikal menggunakan Umie Nadzimah boleh disiarkan sepanjang bulan Ramadan di TV1 bermula tiga April jam tiga petang. Drama yang dihasilkan melalui Global Station Sdn Bhd di bawah laluan Bade Hj Azmi, melamar Emma Maembong dan Alvin Chong.

Sepanjang bulan Ramadan ini, penyiar Radio Televisyen Malaysia (RTM) akan menyampaikan drama Aku Pilih Bahagia supaya boleh disiarkan mulai 3 April 2022 di TV1.

Drama arahan pengarah terkenal, Bade Hj Azmi ini merupakan adaptasi daripada novel ‘Aku Pilih Bahagia’ menerusi Umie Nadzimah dan kini disampaikan ke paparan TV daripada syarikat pembuatan Global Station Sdn. Bhd.

Click to Watch Episod

JUDUL : Aku Pilih Bahagia

Tarikh Tayangan: 3 April 2022
Waktu Siaran: Setiap hari, 3:00 petang
Rangkaian: TV1 slot Widuri
Skrip: Baizura Kahar
Pengarah: Bade Hj Azmi
Produksi: Global Station Sdn Bhd
Pelakon: Fizz Fairuz, Emma Maembong, Bella Dally, Alvin Chong, Yaya Maembong, Nadya Syahera, Raja Azmi, Meor Mohd.

Watak Pelakon

Fizz Fairuz sebagai Aidan
Emma Maembong sebagai Dhiya
Bella Dally sebagai Humaira xx Maira
Alvin Chong sebagai Dzikri Hafiy
Yaya Maembong sebagai Inas
Nadya Syahera sebagai Arneesa
Meor Mohd sebagai Farhan

Sinopsis Aku Pilih Bahagia

Kisah tiga gadis iaitu Dhiya, Inas dan Arneesa yang mempunyai masalah rumah tangga. Mereka bangun untuk memulakan hidup baru untuk kebahagiaannya sendiri.

Dhiya adalah pasangan tercinta, bukan lagi yang disukai. Empat tahun perkahwinan mereka berubah menjadi sangat bahagia sehingga Humaira menganggap, bekas tunang alias cinta pertama Aidan. Keluarga Aidan sendiri pula meletakkan kesalahan di bahu Dhiya kerana masih belum dapat anak teruna untuk suaminya. Tidak cuba kekal didera mental, Dhiya merayu untuk meletak jawatan. Tetapi ia menjadi tidak mudah lagi untuk Dhiya menjalani hari-hari tanpa Aidan. Dia hilang arah, marah dan terlalu menunggu Aidan pulang.

Berkat bantuan keluarga dan lebih-lebih lagi Dzikri, Dhiya bangkit semula untuk memulakan kewujudan yang serba baharu. Berhijrah ke kawasan yang jauh, rancang sesuatu untuk dikekalkan bagi melupakan keperitan yang tidak terhingga walaupun membantu sepupunya, Inas yang turut mengalami nasib yang sama. Dhiya berkenalan dengan Arneesa yang ditindas melalui suami dan mertuanya. Mereka telah menjadi sangat rapat dan membantu dan menyokong setiap individu.

Selepas melalui bahagian yang pahit, Dhiya semakin gembira dan ideal dengan kehadiran Maream. Dzikri melamar Dhiya untuk menjadi pasangannya setelah berpuluh tahun memandang ke hadapan pada masa yang sepatutnya. Apa jawapan Dhiya? Dhiya tahu Arneesa terlalu mendambakan Dzikri. Pada hakikatnya, Arneesa adalah seorang wanita yang lebih menderita daripada Dhiya. Bermakna Arneesa memerlukan seorang yang sesuai seperti Dzikri sebagai pelindung. Aidan sekeluarga sendiri juga muncul semula untuk memujuk Dhiya untuk kembali kepada mereka, pada masa yang sama Maream adalah penyambung keturunan paling berkesan yang ditunggu-tunggu.

Siapakah hasrat Dhiya pegang untuk mencipta kebahagiaan? Dzikri Hafiy yang telah berkorban banyak untuknya atau menerima Aidan, bapa organik Maream? Dan bagaimana pula dengan nasib dan jodoh Arneesa? Dia juga ingin bergembira dengan orang yang dia cintai.

Waktu Bersiaran

Jadi jangan lupa saksikan drama Aku Pilih Bahagia mulai 3 April ini cara yang baik untuk disiarkan setiap hari di beberapa pentas Ramadan pada pukul 3 petang di slot Widuri RTM TV1 dan disiarkan semula pada pukul 6.00 pagi.

Jika anda tidak mempunyai masa lagi untuk menonton di televisyen, anda boleh menonton dalam talian di kepalatv.com atau melalui utiliti.

TV1 saksikan Aku Pilih Bahagia