Ali Alia Episod Astro Prima – Erynne Erynna And Fimie Don

Kepala Bergetar Ali Alia Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Ali Alia Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Ali Alia dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Ali Alia Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Ali Alia Episod Astro Prima

Nantikan siri drama ‘Ali Alia’ yang dapat disiarkan di Astro Prima dari 24 Ogos 2021, setiap Isnin hingga Jumaat jam 6 petang di Astro Prima.
Kali ini Astro membawakan kembali drama tempatan Malaysia 2021 untuk tontonan umum. Drama Ali Alia akan ditayangkan mulai 24 Ogos 2021 di Astro Ria untuk menggantikan drama Singapura, Siapa Jaga Mak? Lebih awal dari ini.
Drama ini adalah idea asli dari Rina Khan dan diarahkan dengan bantuan Heykal Hanifa dengan beberapa pelakon hebat termasuk Erra Fazira, Rashidi Ishak, Rusdi Ramli, Shafimie, Erynne dan banyak lagi yang lebih hebat.

Click to Watch Episod

JUDUL : ALI ALIA
TARIKH TAYANGAN : 24 Ogos 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 6:00 petang
SIARAN TV : Astro Prima
IDEA ASAL : Rina Khan
SKRIP : Farhana Fauri, Shida Zali, Heyrissa Heykal
PENGARAH : Heykal Hanifah
PRODUKSI : Luqsar Kreatif Sdn Bhd
PELAKON : Erynne Erynna, Fimie Don, Rusdi Ramli, Faradhiya, Faezah Elai, Fahrin Ahmad, Sharifah Juairiah,  Rashid Jaafar, Usop Wilcha, Jay Iswazir, Sabrina Ali, Kodi Rasheed, Izzy Reef, Mior Hashim Manap,
WATAK PELAKON
Erynne Erynna sebagai Alia
Fimie Don sebagai Ali
Faezah Elai sebagai Mazni
Rusdi Ramli sebagai Amir
Fahrin Ahmad sebagai Hanif
Sabrina Ali sebagai Shila
Usop Wilcha sebagai Dato Khalil
Faradhiya sebagai Diana
Sharifah Juairiah sebagai Maknah
Rashid Jaafar sebagai Pak Osman
Jay Iswazir sebagai Pian
Mior Hashim Manap sebagai Atok
Kodi Rasheed sebagai Zainal
Ali-alia Astro Prima
SINOPSIS ALI ALIA

Memaparkan kisah kekurangan keluarga kota yang kelihatan makmur, hakikatnya mereka adalah keluarga ‘buruk’ dalam banyak kaedah. Mazni dan Amir mempunyai sepasang enam belas kembar manis bernama Ali dan Alia. Ali berubah menjadi lahir biasa, walaupun Alia berubah menjadi remaja autistik.

Autisme meninggalkan Alia dengan banyak batasan, terutama kemampuannya untuk bercakap. Nasib baiklah Alia mempunyai kembar, Ali, yang mampu memahami ‘komunikasi’ dengan betul, menjadikan Alia tidak dapat menjauhkan diri dari Ali. Hasilnya, Ali perlu menjalani homeschooling untuk memudahkan kehidupan Alia yang bergantung kepadanya. Tetapi Ali, tidak pernah mengeluh. Dia tahu, sebagai ‘saudara’ dia harus bertanggungjawab dan memahami keinginan kembar autisnya.

Pada masa yang sama, ibu dan ayah mereka Mazni dan Amir juga mempunyai dilema mereka sendiri. Mazni, yang memegang peranan tinggi dan dihormati dalam sektor korporat, tidak lagi bersedia memikul tanggungjawab sebagai pencari nafkah dalam keluarga sendiri. Sementara itu, Amir kehilangan kepercayaan diri dari hari ke hari sementara perniagaan komersial yang dia jalankan selama dua tahun tidak membuahkan hasil.

Drama Ali Alia mengisahkan sepasang kembar remaja dari keadaan tinggal yang unik. Lelaki itu, Ali (Fimie Don), hidup seperti lelaki sehari-hari walaupun wanita, Alia (Erynne Erynna) autistik.

Pasangan ini diputuskan untuk lari jauh dari rumah tangga berikutan ibu bapa mereka yang bertekad untuk bercerai.

Tetapi senario itu menjadi lebih buruk apabila pastinya salah satu daripadanya diculik sebelum sampai di tempat percutian. Ibu dan ayah Ali Alia mendapati berhenti bermain muzik anak mereka. Adakah mereka menguruskan perjumpaan mereka?

Waktu Siaran

Drama Ali Alia boleh disiarkan setiap Isnin hingga Jumaat, jam 6.00 petang di dalam saluran Tiara saluran Astro Prima mulai 24 Ogos. Anda juga boleh beredar secara on-line melalui Astro Go atau menonton On Demand untuk masa yang lebih fleksibel.