Ayahanda Episod TV3 – Fauziah Ahmad And Jalil Hamid

Kepala Bergetar Ayahanda Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Ayahanda Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Ayahanda dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Ayahanda Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Ayahanda Episod TV3

Nantikan drama bersiri ‘Ayahanda’, penyesuaian yang tidak konvensional oleh Azizi Haji Abdullah, yang akan disiarkan di slot Lestary TV3. Diarahkan dengan bantuan Dato Ahmad Tamimi Siregar. Dibintangi oleh Jalil Hamid, Fauziah Ahmad Daud, Fikry Ibrahim, Noorkhiriah dan ramai lagi.

Mulai 10 Julai 2021, drama Ayahanda yang merupakan drama bersiri TV Malaysia boleh disiarkan dan menemui penonton melalui slot Lestary TV3 untuk mengemas kini drama Budak Tebing 2 sebelumnya.

Jika dulu kita melihat kesaksian cinta, tetapi kali ini karya atau drama agak berbeza sedangkan ia menceritakan kisah keluarga yang kira-kira seorang ayah. Drama ini adalah variasi dari Ayahanda yang tidak konvensional melalui Azizi Haji Abdullah yang diterbitkan oleh Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP) pada tahun 1988.

Click to Watch Episod

Ayahanda Episod TV3

JUDUL : AYAHANDA
TARIKH TAYANGAN : – 10 Julai 2021
WAKTU SIARAN : Rabu-Jumaat, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS NOVEL : Azizi Haji Abdullah
PENGARAH : Dato Ahmad Tamimi Siregar
PRODUKSI : Zeel Production Sdn Bhd
PELAKON : Fauziah Ahmad Daud, Jalil Hamid, Fikry Ibrahim, Noorkhiriah, Shahz Jaszle, Hairi Safwan, Mimi Ernida, Sherry Ibrahim, Anuar Hamizan
WATAK PELAKON 
Fauziah Ahmad Daud sebagai Noriah
Jalil Hamid sebagai Haji Abdullah
Fikry Ibrahim sebagai Aziz
Shahz Jaszle sebagai Ramli
Noorkhiriah sebagai Halimah
Hairi Safwan sebagai Ahmad
Mimi Ernida sebagai Rahayu
Sherry Ibrahim sebagai Aishah
SINOPSIS AYAHANDA

Kisah seorang ayah diketengahkan melalui mata bayi bongsu. Baginya, semakin dia berusaha mengenali jantung koronari antik, semakin sukar. Ayahnya yang dicerca berpindah dengan usia. Tidak boleh ditegur, jauh dari menerima saranan anak-anak. Sebagai hasil akhir, dia sering memburukkan pemikirannya, menahan rasa benci dan kemarahan yang bercampur rasa bersalah.

Sementara ayahnya kaya dengan cinta dan sanggup mengorbankan apa sahaja untuk kebahagiaan anak-anaknya. Pada hakikatnya, jangan berhenti berdoa agar manfaat ALLAH selalunya ada pada mereka. Namun dia tidak selalu watak yang mudah untuk perasaan pendam tertentu. Baginya, ini sebenarnya terbukti melalui perbuatan di samping keinginan yang diakui oleh anak-anak.

Hakikatnya, perasaan seorang ayah tidak dapat diramalkan walaupun hakikatnya digali sedalam mungkin melalui anak-anaknya sendiri.

Waktu Siaran

Oleh itu, ingatlah untuk menonton drama Ayahanda yang ditayangkan setiap hari Rabu hingga Sabtu, jam sembilan malam di slot Lestary TV3 bermula 10 Julai.