Bunga Hati Episod Astro Ria – Redza Rosli And Intan Najuwa

Kepala Bergetar Bunga Hati Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Bunga Hati Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Bunga Hati dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Bunga Hati Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Bunga Hati Episod Astro Ria

Drama Bunga Hati ialah adaptasi novel karya Liza Ali arahan Jamal Khan. Starring Intan Najuwa, Redza Rosli, Erwin Dawson, Fauziah Ahmad Daud and lots of extra. Drama Bunga Hati mungkin disiarkan menerusi slot MegaDrama – Astro Ria pada 10 Januari ini, setiap Isnin hingga Khamis jam 10 malam.
Slot Megadrama diteruskan dengan drama bertajuk Bunga Hati sehingga mula bersiaran pada 10 Januari 2022 di Astro Ria bagi mengemas kini drama Jangan Ganggu Jodohku sebelum ini.

Drama Bunga Hati ialah sebuah drama versi tunggal dengan identiti yang sama dengan cara Liza Ali yang disiarkan pada tahun 2012. Kini ia dibawa ke dunia kemunculan dan ditayangkan di kaca televisyen.

Click to Watch Episod

JUDUL : Bunga Hati

Tarikh Tayangan: 10 Januari 2022
Waktu Siaran: Isnin-Khamis, 10:00 malam
Rangkaian: Astro Ria slot 104 Megadrama
Penulis Skrip: Liza Ali
Pengarah: Jamal Khan
Produksi: Redza Rosli, Intan Najuwa, Nafiez Zaidi, Erwin Dawson, Fify Azmi, Fazziq Muqris, Zulkifli Ismail, Lydiawati, Fauziah Datuk Ahmad Daud (Kak Ogy) dan ramai lagi.
Watak Pelakon
Redza Rosli sebagai Amer
Intan Najuwa sebagai Dilaila
Fauziah Ahmad Daud sebagai Salimah
Erwin Dawson sebagai Joshua
Fazziq Muqris sebagai Farizan
Nafiez Zaidi sebagai Luqman
Zulkifli Ismail sebagai Razak
Fify Azmi sebagai Jessila
Halmey Hamdah sebagai sebagai Dato Sulaiman
Lydiawati sebagai Noraini

Sinopsis Bunga Hati

Drama Bunga Hati mengisahkan Dilaila yang merupakan seorang wanita yang ceria, tabah dan tabah walaupun zaman kanak-kanaknya tidak selalunya menakjubkan seperti orang lain jika dibandingkan dengan kewujudannya.

Pada awal kelahiran Dilaila, bapanya, Sulaiman kini tidak bersamanya selepas bercerai dengan ibunya Salimah. Ia berlaku lebih awal daripada Dilaila bertukar menjadi dilahirkan sekali lagi, iaitu, semasa dia berada dalam kandungan.

Kerana membalas dendam terhadap bekas suaminya, Salimah membenci Luqman yang juga bayinya yang cacat selepas dilepaskan menggunakan Nek Tijah untuk diselesaikan. Walaupun dengan keadaan ibunya yang begitu, Dilaila tetap mempertahankan Luqman dan menjaganya dengan penuh kasih sayang.

Percintaan Dilaila dengan Amer yang baru berkulit putih, telah mendapat saingan kuat daripada Noraini yang membenci Salimah. Bagaimanapun, Razak ayah kepada Amer sukan Dilaila dan memerlukan dia untuk menjadi menantunya.

Bagaimanapun, rakan kelas pertama Dilaila, Jessila, juga menyukai Amer dan cenderung melakukan sesuatu untuk mendapatkannya. Jadi ibu Jessila dan ibu Amer, Noraini sendiri berpakat untuk menghalang peminangan Dilaila dengan Amer.

Dengan bantuan Razak, Dilaila mengawal untuk menghantar Luqman ke Pusat Jagaan OKU dan di sana dia bertemu Joshua, seorang pengamal kesihatan, dan jatuh cinta kepadanya.

Ia menjadi malang bagi Dilaila manakala abangnya, Luqman lambat laun meninggal dunia kerana sakit namun jelas terbunuh secara tidak sengaja melalui Gaban.

Konflik semakin memuncak apabila Noraini cuba membunuh Salimah dan anak perempuannya, Dilaila melalui mengupah manusia untuk membakar rumah mereka tetapi gagal. Oleh itu, mereka telah meninggalkan kampung untuk perlindungan.

Justeru, Noraini mengambil kesempatan ini untuk menyatukan anaknya, Amer dengan Jessila. Selepas 3 tahun, Salimah dan Dilaila kembali ke kampung dan memulakan kehidupan yang serba baharu. Membina kediaman baru dengan bantuan Razak yang secara rahsia membenarkannya.

Dilaila bertemu semula bersama bapa organiknya, Sulaiman yang kini bergelar usahawan jutawan. Pada masa yang sama, Amer cuba menawan semula cinta Dilaila kembali.

Nampaknya pemikiran Amer yang menipu dan berpura-pura tidak waras dan telah didedahkan melalui Farizan, rakan idaman Amer sendiri bahawa dia mempunyai muslihat untuk melihat Dilaila. Sementara itu, Noraini dan Razak mempesonakan Dilaila untuk menerima sahaja Amer di punggung bawah supaya ia dapat membaikinya.

Antara cinta dan kasihan, Dilaila perlu membuat keinginan sama ada untuk memilih Dr Joshua atau Amer kembali sebagai rakan sejenayah kewujudannya.

Waktu Bersiaran

Drama Bunga Hati ini akan bersiaran setiap hari Isnin hingga Khamis, jam 10.00 malam di slot Megadrama di Astro Ria CH104 bermula 10 Januari ini.