Cik Ayu Mee Sanggul Episod Astro Ria – Aqasha And Amelia

Kepala Bergetar Cik Ayu Mee Sanggul Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Cik Ayu Mee Sanggul Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Cik Ayu Mee Sanggul dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Cik Ayu Mee Sanggul Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Drama Cik Ayu Mee Sanggul Episod Astro Ria

Koleksi drama ‘Cik Ayu Mee Sanggul’ akan ditayangkan di slot Astro Ria MegaDrama. Dibintangi oleh Aqasha, Amelia Henderson, Dynas Mokhtar, Fimie Don dan ramai lagi. Drama genre romantik komedi, diarahkan dengan bantuan Idora Abdul Rahman.

Slot Megadrama minggu ini disiarkan dengan drama Cik Ayu Mee Sanggul selepas Cinta Elsa yang berakhir Isnin ini. Koleksi drama baru akan mula ditayangkan pada 27 Julai 2021 di Astro Ria.

Drama ini agak luar biasa dari drama sebelumnya. Ini disebabkan oleh kenyataan bahawa Cik Ayu Mee Sanggul tidak selalu menjadi variasi drama dari single dan ia merupakan konsep unik dari penulis skrip Nieza Nahar. Oleh itu, anda mesti menonton semua episod paparan ini kemudian.

Click to Watch Episod

Drama Cik Ayu Mee Sanggul Episod Astro Ria

JUDUL : CIK AYU MEE SANGGUL
TARIKH : – 27 Julai 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
SIARAN TV : Slot MegaDrama (Astro Ria)
PENULIS SKRIP : Nieza Nahar
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
PRODUKSI : Trading & Suhan Movies
PELAKON : Amelia Henderson, Aqasha, Shiqin Kamal, Dynas Mokhtar, Wan Raja, Iman Zulkarnain, Asha Merican, Fimie Don, Nabil Aqil, Rosyam Nor, Aznah Hamid, Mahmud Ali Bashah, Natasha Hamzah, Izzendra, Cat Farish.
WATAK PELAKON 
Aqasha sebagai Akhtar
Amelia Henderson sebagai Cik Ayu
Shiqin Kamal sebagai Mastura
Aryan sebagai Uwais
Iman Zulkarnain sebagai Rizman
Fimie Don sebagai Joe
Nabil Aqil sebagai Azmer
Asha Merican sebagai Icha
Aznah Hamid sebagai Wan Aminah
Izzendra sebagai Zaza
Mmahmud Ali Bashah sebagai Razak
Cat Farish sebagai Hamzah
Natasha Hamzah sebagai Wanmila
SINOPSIS CIK AYU MEE SANGGUL

Drama Cik Ayu Mee Sanggul berkisar pada kisah perkahwinan paksa dan pengorbanan seorang janda muda Ayu yang mengahwini seorang lelaki bernama Akhtar tanpa ikatan kasih sayang untuk muncul sebagai ibu kepada Uwais, anak Akhtar yang menderita Talasemia Major.
Setelah kematian suaminya Tuan Baharom, Ayu mewarisi semua harta suaminya. Dia adalah usahawan Mee Sanggul yang berjaya di Kuala Lumpur.

Kisah itu bermula dengan tidak baik sementara Ayu secara tidak sengaja menabrak Uwais ketika memandu dan Akhtar yang hanya kurang senang bekerja di pelantar minyak di Sarawak menganggap Ayu adalah pisau cukur tanpa mengetahui bahawa Ayu adalah seorang janda yang mewarisi kekayaan Tuan Baharom.
Setelah mengetahui bahawa Uwais mahu Ayu menjadi ibunya, Ayu mengorbankan dirinya dan bertekad untuk memberi cadangan kepada Akhtar tanpa menghiraukan diri sendiri oleh Akhtar.

Demi kecergasan Uwais, Akhtar cenderung untuk berkahwin dan berpura-pura puas di hadapan anaknya.

Waktu Bersiaran

Drama Cik Ayu Mee Sanggul boleh disiarkan setiap Isnin hingga Khamis, jam 10.00 malam di slot Astro Ria Megadrama mulai 27 Julai. Sebagai pilihan, anda boleh menonton melalui Astro Go atau On Demand untuk masa yang lebih indah.