Covid Oh Covid Episod TV3 – Tony Eusoff & Adibah Noor

Kepala Bergetar Covid Oh Covid Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Covid Oh Covid Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Covid Oh Covid dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Covid Oh Covid Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Covid Oh Covid 2021 Episod TV3

Nantikan drama ‘Covid Oh Covid’ disiarkan di slot Lestary TV3. Dibintangi oleh Umie aida, Nora Danish, Tony Eusoff, Adibah Noor, Tiz Zaqyah, Nabila Huda dan banyak lagi tambahan. Drama yang diarahkan oleh Izuan Mokhtar, diterbitkan dengan bantuan Rumah Karya Citra. Siaran dari 2 April 2021, setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9 malam di TV3.

Click to Watch Episod

Covid Oh Covid Episod TV3
JUDUL : COVID OH COVID
TARIKH : 2 April 2021
WAKTU SIARAN : Rabu-Sabtu, 9:00 malam
SIARAN TV : Slot Lestary TV3
PENULIS SKRIP : Eirma Fatima
PENGARAH : Izuan Mokhtar, Jet Li
PRODUKSI : Rumah Karya Citra
PELAKON : Tony Eusoff, Adibah Noor, Umie Aida, Syafiq Kyle, Nora Danish, Tiz Zaqyah, Nabila Huda, Yusof Hashim, Amar Asyraf, Fathia Latiff, Nasir Al Aydrus, Nazrief Nazri, Nafiz Muaz
 
WATAK PELAKON
Tony Eusoff sebagai Tuan Ariffin
Adibah Noor sebagai Habsah
Umie Aida sebagai Tok Wan
Nabila Huda sebagai Salmiah
Tiz Zaqyah sebagai Safura
Nora Danish sebagai Suhaila
Fathia Latiff sebagai Riana
Nasiruddin Alaydrus sebagai Shazrul
Nafiz Muaz sebagai Zafrin
Yusof Hashim sebagai Adam
SINOPSIS COVID OH COVID

Pengumuman perpanjangan PKP boleh menjadi sangat trauma bagi rakyat Malaysia seperti Villa Angrani yang dihuni oleh Tuan Ariffin (Tony Eusoff), ibu kandungnya Tok Wan (Datin Paduka Umie Aida), isterinya Habsah (Adibah Noor) dan anak-anaknya Safura (Tiz Zaqyah), Salmiah (Nabila) Huda), Suhaila (Nora Danish), dan Shazrul (Nasiruddin Alaydrus). terbaik single Suhaila dan Shazrul tinggal bersama Encik Ariffin. tetapi, mereka adalah saudara terdekat dan anak-anak sentiasa berkumpul di sana. Ariffin menawarkan ruang untuk semua anak-anaknya bersama Safura yang sudah berkahwin kecuali Salmiah yang seperti anak kecil yang hilang kerana perkahwinannya yang tidak disetujui. Adik-beradik itu bersetuju untuk mengatur semula hubungan Salmiah dengan Habsah.

Tok Wan menderita penyakit Alzheimer dan selalu menjadikan ekosistem menjadi kacau-bilau dengan kelakuannya. Ariffin mempunyai hubungan sulit dengan Riana (Fatiya Latiff), seorang janda yang rumahnya berdekatan dengan masjid. ketika masjid berubah menjadi tertutup, Tuan Ariffin menjadi kecewa kerana tidak dapat bertemu dengan kekasihnya. Habsah yang sangat fobia dengan Covid-19 mungkin sangat tegas dan sekarang tidak suka anak muda meninggalkan kediaman tanpa sebab. Dia mungkin sangat mematuhi SOP. hubungan antara Encik Ariffin dan Riana mungkin berbau dengan bantuan Shazrul. Dia bersekongkol dengan Suhaila untuk menggagalkan hubungan ayah-suami.

Safura aktif dalam lukisan amal, menghantar barang dan makanan kepada artis yang kurang bernasib baik. Setelah PKP disambung semula, Safura ingin mengadakan konsert digital untuk meningkatkan kewangan. Suhaila, sebaliknya, terlibat dalam upacara perkahwinan sehingga seseorang dapat memelihara pematuhan SOP. Sebagai seorang yang berpengaruh, Suhaila telah berkongsi video mengenai susunan perkahwinannya agar peminat fanatik dapat dilihat. Suhaila terkejut ketika suaminya, Zafrin memutuskan untuk tidak tinggal di Villa Angrani. Bagaimana Suhaila mengubah suai? selain itu, Suhaila tidak lagi gemar membuat kerja rumah dan tidak pandai memasak.