Cukup Derita Itu 2 Episod TV3 – Ruhainies and Hisyam Hamid

Kepala Bergetar Cukup Derita Itu 2 Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Cukup Derita Itu 2 Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Cukup Derita Itu 2 dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Cukup Derita Itu 2 Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Cukup Derita Itu 2 Episod TV3

Nantikan kesinambungan musim kedua drama Cukup Derita Itu, karya dengan sumber berguna Siti Rosmizah bermula 15 November 2021, setiap Isnin hingga Khamis, jam 10.00 malam menerusi slot Samarinda TV3 dan penerbit penstriman iQiyi. Drama bersiri 40 episod itu perlu berhenti ditayangkan mengikut arahan episod ke-20 pada 9 Jun.

Cukup Derita Itu Musim 2 ialah koleksi drama Malaysia 2021 yang dibuat khusus daripada novel dengan penemuan yang sama dengan bantuan penggunaan Siti Rosmizah.
Kesinambungan musim 1 akan menggantikan siri Tahyul dan boleh menemui pengunjung slot Samarinda TV3 dalam siaran episod 1 yang dijadualkan bersiaran pada 15 November 2021.

Sila Sertai Saluran Telegram kami: t.me/kepalatv

Click to Watch Episod

JUDUL : CUKUP DERITA ITU MUSIM 2
TARIKH : 15 November 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Khamis, 10:00 malam
RANGKAIAN : Samarinda TV3 / iQiyi
PENULIS SKRIP : Falriqz Naail, Zuyyin
PENULIS NOVEL : Siti Rosmizah
PENGARAH : Along Kamaludin
PRODUKSI : SR One Sdn Bhd
WATAK PELAKON
Ruhainies sebagai Ellani
Hisyam Hamid sebagai Zarul Zafran
Lia Natalia sebagai Salwa
Chacha Maembong sebagai Ellana
Didie Alias sebagai Mak Yek
Rosnah Johari sebagai Datin Mahani
Dian P Ramlee sebagai Mak Long
Samsuri Shahrom sebagai Pak Long Ajis
Sera Melissa sebagai Ayu
Jasmin Hamid sebagai Mak Gayah
Mubarak Majid sebagai Mat Terup
Farhan Asri sebagai Amirul
Fahrin Ahmad sebagai Fariz
LAGU TEMA (OST)
Cukup Derita Itu – Siti Nordiana
Pergilah Derita – Asfan Shah & Lia Aziz
SINOPSIS CUKUP DERITA ITU 2

Llani (Ruhainies) berkahwin dengan Zarul (Hisyam Hamid) walaupun Ellani tidak mempunyai perasaan sayang terhadap orang yang hampir berkahwin dengan dua kakaknya, Ellana (Chacha Maembong). Sejak remaja, Ellani dan Ellana yang dibesarkan dengan menggunakan ibu saudara mereka, Mak Ngah Gayah (Jasmin Hamid) tidak mendapat ubat yang sama. Ellana dilayan seperti puteri pada masa yang sama dengan Ellani dilayan seperti hamba. Hanya Datin Mahani dan Salwa menjadi tempat Ellani mengumpul cinta dan simpati.

Konflik timbul manakala Zarul yang sepatutnya berkahwin dengan Ellana telah mengubah fikirannya kerana kemalangan. Zarul telah meleset ingatannya dan tidak mempunyai emosi cinta terhadap Ellana. Pada hakikatnya, Zarul hanya mencintai Ellani dan membuat keputusan untuk berkahwin dengan Ellani. Akibatnya, Ellana meninggalkan Zarul untuk melanjutkan pelajaran di luar negara. Mak Ngah Gayah telah lumpuh selepas kemalangan itu. Ellana dan Mak Ngah Gayah membalas dendam dan berjanji akan menghancurkan perkahwinan Zarul dan Ellani.

Fikiran dan cinta Zarul akhirnya membuka hati Ellani untuk menyayangi insan yang sudah berubah menjadi suami dalam gaya hidupnya. Selepas Ellana kembali dari tempat asing, dia mula bertindak untuk menawan semula Zarul dengan sebarang pendekatan, semata-mata untuk memastikan Ellani terus melalui kewujudannya. Pada masa yang sama, Amirul (Farhan Asri) kini mendapati dirinya jatuh cinta dengan Ellani. Namun, dia tidak boleh berbuat apa-apa memandangkan Ellani kini isteri abangnya.

Kesinambungan kisah cinta antara Ellani (Ruhainies) dan Zarul Zafran (Hisyam Hamid).
Dengan sikap buruk makcik Ellani iaitu Mak Ngah Gayah (Jasmin Hamid) dan kembarnya, Ellana (Chacha Maembong) yang berdendam dan hijau dengki terhadapnya, Ellani hidup penuh duka.
Perkahwinan yang dibina bersama Zarul Zafran tidak lagi muktamad apabila diteliti dengan dugaan dan cabaran.
Akibat hubungan cinta vintajnya dengan Ellana, Zarul Zafran cenderung untuk menipu Ellani dengan tujuan untuk kembali bersama dengan bekas kekasihnya.
Malah Zarul Zafran menceraikan Ellani melalui SMS.
Mampukah dendam Mak Ngah dan Ellana berjaya mengatasi cinta Zarul Zafran terhadap Ellani? Bolehkah Zarul Zafran dan Ellani bersatu semula?

Waktu Siaran

Sebanyak 20 episod boleh ditayangkan setiap Isnin hingga Khamis, jam 10 malam mulai 15 November 2021 di slot Samarinda, saluran TV3 dan juga boleh ditonton secara online menerusi laman web kepalatv.