Diari Seorang Suami Episod TV3 – Yuna Rahim And Afieq Shazwan

Kepala Bergetar Diari Seorang Suami Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Diari Seorang Suami Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Diari Seorang Suami dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Diari Seorang Suami Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Diari Seorang Suami Episod TV3

Siri rancangan ‘Diari Seorang Suami’ akan mengetengahkan Afieq Shazwan, Yuna Rahim dan Keith Foo. Dramatisasi yang diedarkan oleh Art Ornament Sdn. Bhd. juga, diselaraskan oleh Johan Bahar. Ditayangkan mulai 12 November 2021, setiap hari Rabu hingga Sabtu, jam 9.00 malam menerusi ruang Lestary di TV3.

Slot Lestary bertahan sekali lagi apabila TV3 menambah drama Diari Seorang Suami iaitu drama Melayu ultra moden untuk mula bersiaran pada 12 November 2021 untuk mengemas kini drama Kekasih Hati Mr. Bodyguard.

Drama ini tidak selalunya merupakan versi yang unik namun merupakan cita-cita asal penulis skrip Azril Hamzah dan diarahkan menerusi Johan Bahar dengan barisan pelakon terkenal.

Click to Watch Episod

JUDUL : DIARI SEORANG SUAMI
TARIKH TAYANGAN : 12 November 2021
WAKTU SIARAN : Rabu-Sabtu, 9:00 malam
RANGKAIAN : Lestary TV3
SKRIP : Azril Hamzah, Amin Shakib dan Shida Zali
PENGARAH : Johan Bahar
PRODUKSI : Art Ornament Sdn Bhd
PELAKON : Yuna Rahim, Afieq Shazwan, Keith Foo, June Lojong, Fimie Don, Khal Isyaf, Syanie Hisham, Sani Sudin, Suraya, Iqbal Mazlan, Aiyuni Hashim, Kamal Ibrahim,
 
WATAK PELAKON
Yuna Rahim sebagai Neesa
Afieq Shazwan sebagai Hairi
Keith Foo sebagai Azman

OST Drama

Lirik : Jerry

Lagu : Kemelut
Penyanyi : Pasya
Komposer : Zimi
SINOPSIS DIARI SEORANG SUAMI

Hairi (Afieq Shazwan) dan Neesa (Yuna Rahim) berkahwin pada usia muda walaupun tidak lagi diberi kuasa menggunakan keluarga sendiri. Setiap satunya adalah vintaj 18 tahun yang paling berguna. Hairi mempunyai sijil SPM pada masa yang sama dengan Neesa akan mengambil tempat untuk peperiksaan STPM. Mereka telah memutuskan untuk berkahwin dalam pelarian.

Mereka berdua telah menjadi gelandangan di Kuala Lumpur. Pada hakikatnya, mereka juga kini tidak mempunyai laluan tetap motif dan pekerjaan. Di sana, Hairi dan Neesa terpaksa menempuh pelbagai duri kehidupan dalam kalangan masyarakat gelandangan. Kisah gaya hidup mereka menjadi lebih kompleks selepas Neesa disahkan hamil. Semuanya tercatat dalam diari Hairi yang Neesa langsung tidak tahu.

Kaya Azman (Keith Foo) nampaknya dalam hidup mereka dan mahu membantu Hairi dan Neesa. Orang Kaya Azman membekalkan tugas kepada Hairi atau pun membenarkan mereka berdua tinggal di rumah agamnya. Apakah yang akan berlaku kepada Hairi dan Neesa? Diari Hairi akan menjawab hati dan emosi koronari seorang suami.

Waktu Bersiaran

Drama Diari Seorang Suami boleh disiarkan setiap hari Rabu hingga Sabtu jam 9.00 malam menerusi slot Lestary di TV3. Selain itu, anda juga boleh menonton di Youtube Drama Sangat.