Drama Dia Episod TV3 – Janna Nick & Irwansyah

Kepala Bergetar Dia Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Dia Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Dia dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Dia Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Drama Dia Episod TV3

nantikan drama luar biasa di TV3 berjudul ‘Dia’ yang menggabungkan pelakon dari Malaysia dan Indonesia. Disokong oleh Irwansyah, Janna Nick, Izara Aishah, Adi Putra, dan Sandrinna Michelle Skornicki. Koleksi drama berjumlah 60 episod dihasilkan menerusi arahan OrangeTree manufacturing Sdn Bhd bersama pengarah Eoon Suhaini, Omar Olly Alaydrus dan Zamri Zakaria. Drama Dia mungkin ditayangkan mulai 14 Oktober 2017, setiap Jumaat hingga Ahad jam sembilan malam di TV3.

Click to Watch Episod

Drama Dia Episod TV3

JUDUL : DIA
TARIKH TAYANGAN : 14 Oktober 2017
EPISOD : 60
HARI / MASA : Jumaat-Ahad, 9.00 malam
SIARAN : TV3 (Drama Eksklusif)
SKRIP : Nasir Sulaiman, Zarihah Hassan, Azidah Jaafar, Shuhadatul Ain, Azmy Ariff,
PENGARAH : Eoon Shuhaini / Omar Olly Alaydrus / Zamri Zakaria
TERBITAN : OrangeTree Production Sdn Bhd / Limelight Pictures
PELAKON : Izara Aishah, Irwansyah, Janna Nick, Adi Putra, Sandrinna Michelle Skornicki, Kevin Andrean, Juliana Moechtar, Aleza Shadan, Zamarul Hisham, Tatiana Sivek, Cahya Kamila, Billy Boedjanger, Emma Maembong, Farouk Hussain, Fazlina Ahmad Daud, Nonny Nadirah, Tash Yong, Taib Zamannuri, Mawar Rashid, Syaffiq Sahli, Anas Ridzuan, Rykarl Iskandar, Hefny Sahad, Nadia Brian, Ezzaty Abdullah
WATAK PELAKON
Irwansyah sebagai Adit
Janna Nick sebagai Aira
Izara Aishah sebagai Emelda
Adi Putra sebagai Zaid
Sandrinna Michelle Skornicki sebagai Icha Aulia
Kevin Andrean sebagai Micah
Juliana Moechtar sebagai Zelma
Aleza Shadan sebagai Fatimah
Zamarul Hisham sebagai Hafiz
Fazlina Ahmad Daud sebagai Mak Milah
Farouk Hussain sebagai Pak Hashim
Hefny Sahad sebagai Hafiz (muda)
Nadia Brian sebagai Faitimah  (muda)
Amir Nafis sebagai Ferdi  (muda)
Ezatty Abdullah sebagai Mak Milah (muda)
Emma Maembong sebagai Tina
Billy Boedjanger sebagai Ferdi
Cahya Kamila sebagai Rena
Tatiana Sivek sebagai Bunga
Adhitya Alkatiri sebagai Airel
Azhar Amir sebagai Faiz
Tash Yong sebagai Bella
Syaffiq Sahli sebagai Ustaz Nasir
Dicky Andryanto sebagai Herman Yopi
Taib Zamannuri sebagai Taib
Nonny Nadirah sebagai Maria
Mawar Rashid sebagai Anissa
Zarina Zainuddin sebagai Datin Salina
Ariff Aziz sebagai Dino
LAGU TEMA / OST DIA 
Tajuk : Dia
Penyanyi : Dayang Nurfaizah
SINOPSIS DRAMA DIA (TV3)

Adit (Irwansyah), tidak menganggap pilihannya untuk mengunjungi Kuala Lumpur untuk mengambil bahagian dalam perisian pertukaran pelajar Indonesia-Malaysia telah membongkar rahsia. Keluarga Aidit telah melantik pasangan untuk Aidit, khususnya Emelda (Izara Aishah), anak perempuan syarikat ibu bapa Aira. Dengan satu alasan yang paling mudah, Aidit harus berkorban. Mengorbankan cintanya pada Aira (Janna Nick).

Dalam melayani kesedihan hati, Zaid (Adi Putra) nampaknya membawa rasa cinta pada Aira. pelbagai cara yang Zaid lakukan untuk menggoda Aira. Zaid mengambil kesempatan untuk mendekati Aira sementara Aira berada di bawah pengawasannya sementara menjadi pengacara pelatih. bertahun-tahun Zaid menunggu Aira membalas cintanya, selepas itu Zaid merasa puas apabila Aira bersetuju menjadi tunangnya.

Sebagai alternatif, Adit berusaha untuk menjaga dan memberi kasih sayang kepada Emelda dengan sepenuh hati. tetapi, perkahwinan di antara pasangan itu tidak berakhir lama sementara Emelda meninggal dunia setelah melahirkan bayi pertamanya bernama Icha Aulia (adik perempuan Sandrinna, Michelle Skornicki).

pada waktu yang sama, Adit harus melihat-lihat untuk mengukuhkan hubungan Icha bersama dengan hubungan kerabat isterinya yang lalu. Kemunculan semula Aidit dan Icha Aulia setelah Emelda meninggalkan Aidit ternyata mengganggu percintaan Aira dan Zaid. walaupun Aira sudah lama tidak bertemu dengan Aidit, jelas bahawa kedatangan Aidit membuat jantung koronernya runtuh kerana Aidit ingin kembali ke hati Aira.

namun semasa mimpi itu tiba, Zaid haruskah Aira mencari cinta sebenarnya. Aira berada dalam keadaan tangkapan 22. antara Zaid, tunangnya yang boleh dipercayai atau Aidit, cinta pertamanya menjadi pilihan Aira?