Harith Fayyadh Episod TV3 – Adam Lee And Hafidz Roshdi

Kepala Bergetar Harith Fayyadh Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Harith Fayyadh Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Harith Fayyadh dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Harith Fayyadh Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Harith Fayyadh Episod TV3

Koleksi drama ‘Harith Fayyadh’ akan menemui penonton di slot Akasia TV3 bermula 1 April 2022, setiap hari, jam 6.58 petang. Juga disiarkan di platform penstriman Disney+ Hotstar. Koleksi drama 15 episod itu dihasilkan menggunakan Sha’s Media Sdn Bhd, diarahkan menggunakan Ayie Mustafa dan keupayaan pelakon utama, khususnya Hafidz Roshdi, Adam Lee, Nad Zainal dan Cahaya Nilam.
Slot Akasia diteruskan dengan drama Melayu tempatan baharu dikenali sebagai Harith Fayyadh yang akan disiarkan mulai 1 April 2022 di laman web penstriman TV3 dan Disney+ Hotstar bagi menggantikan Sayang Tak Dikenang.

Drama arahan Ayie Mustafa ini menampilkan gandingan 4 pelakon utama yang setaraf dengannya, khususnya Nad Zainal, Hafidz Roshidi, Adam Lee dan pelakon baharu Cahaya Nilam.

Harith Fayyadh merupakan drama tulen berkonsepkan unik daripada Mama Bella dengan petikan skrip bersama Dr Mohd Shahremy Ikmal yang disiarkan menerusi Sha’ Media Sdn. Bhd.

Click to Watch Episod

JUDUL : HARITH FAYYADH

Episod: 15

Tarikh Tayangan: 1 April 2022
Waktu Siaran: Isnin-Ahad, 6:58 petang
Rangkaian: Akasia TV3 / Disney+ Hotstar
Idea Asal: Mama Bella
Skrip: Mama Bella, Mohd Shahremy Ikmal
Pengarah: Ayie Mustafa
Produksi: Sha’s Media Sdn Bhd
Watak Pelakon
Adam Lee sebagai Fayyadh
Hafidz Roshdi sebagai Harith
Cahaya Nilam sebagai Vivy
Nad Zainal sebagai Sarah
Hasnul Rahmat sebagai Kamal
Julia Farhana sebagai Shila
Fauziah Nawi sebagai Dato’ Ainon
Dynas Mokhtar sebagai Arisa
Mak Wan sebagai Mak Ati
Shamsul Ghau Ghau sebagai Ustaz Razak
Kirana Batrisyia sebagai Laila
Badrul Muhayat sebagai Malik
Lan Siro sebagai Bakri
Lagu Tema (OST)
Restu – Ikhwan Fatanna

Sinopsis Harith Fayyadh

Harith (Hafidz Roshdi) dan Fayyadh (Adam Lee) adalah adik beradik tiri daripada pelbagai bapa. Harith merupakan bayi sulung Arisa (Dynas Mokhtar) hasil perkahwinannya dengan Bakri pada masa yang sama kerana Fayyadh adalah anak Arisa dengan Kamal (Hasnul Rahmat), pemandu bukan awamnya yang berkahwin selepas kematian Bakri. Arisa sama sekali tidak menyayangi Kamal namun mereka berkahwin atas pinangan ibu Arisa, Dato’ Ainon (Fauziah Nawi).

Dua puluh tahun sudah melepasi, kini Harith dan Fayyadh sudah dewasa. Walaupun mempunyai usaha lain, mereka mengambil jurusan perusahaan komersial atas permintaan Dato’ Ainon. Harith berhasrat untuk meneliti agama. Harith bertenaga dalam aktiviti persatuan dan kerja amal. Pada hujung minggu, Harith menghadiri kuliah Ustaz Razak. Fayyadh lebih bersedia ke arena glamor dan minat dalam subjek nikmat. Di samping mencapai pemodelan, Fayyadh juga kerap meluangkan masa bersosial.

Fayyadh kemudiannya berkahwin dengan Vivy (Cahaya Nilam) walaupun Harith bertukar menjadi dalam segmen menguasai Sarah (Nad Zainal), anak Ustaz Razak. Dato ’Ainon kemudiannya menetapkan situasi bahawa Harith dan Fayyadh terpaksa mempunyai anak sekiranya mereka ingin mewarisi semua hartanya. Masing-masing menjadi bengang. Sejak itu, hubungan antara dua beradik yang pernah rapat itu mula renggang.
Drama Harith Fayyadh mengisahkan dua beradik tiri, Harith dan Fayyadh, yang terharu menggunakan perjuangan dan konspirasi untuk mewarisi harta pusaka keluarga sendiri.

Harith dibenci oleh ibu peribadinya, Arisa kerana suami tertunggak Bakri yang telah curang lebih awal daripada. Arisa memandang memandang bayang Bakri pada wajah anaknya, Harith.

Dato Ainon berubah menjadi berpuas hati dengan cara Kamal menangani Harith yang kini tidak sempat merasakan kasih sayang seorang ayah. Oleh itu, Dao Ainon mahu Harith dan Fayyadh mengambil alih perusahaannya.

Namun, mereka memutuskan haluan masing-masing di mana Harith memilih sektor agama dalam masa yang sama Fayyadh lebih rela ke bidang glamor.

Waktu Bersiaran

Jangan lupa saksikan drama Harith Fayyadh mulai 1 April, setiap Isnin hingga Ahad (setiap hari) jam 7.00 malam di slot Akasia TV3 dan platform streaming Disney+ Hotstar di kepalatv.com.

Selepas 7 episod, drama ini akan bertukar ke slot Samarinda pada pukul 10.00 malam di TV3.

tv3 Malay Harith Fayyadh