i-Tanggang Mother Of All Lies Episod Astro Citra – Faizal Hussein

Kepala Bergetar i-Tanggang Mother Of All Lies Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak i-Tanggang Mother Of All Lies Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama i-Tanggang Mother Of All Lies dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama i-Tanggang Mother Of All Lies Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

i-Tanggang Mother Of All Lies Episod Astro Citra

Drama Astro i-Tanggang Mother Of All Lies membawakan gaya drama jenayah keluarga sendiri dengan psiko yang menyoroti kesukaran penderitaan mental Munchausen Syndrome melalui Proxy.

Susun barisan pelakon peringkat pertama bersama pemenang Anugerah Skrin Pelakon Pembantu Terbaik 2012, Sherie Merlis, Pelakon Terbaik Festival Filem Malaysia ke-25, Faizal Hussein, Danish Hazriq (Anugerah Skrin Pelakon Pembantu Terbaik 2018), Nadhir Nasar, Emma Sofia, Emelda Rosmila dan banyak tambahan sekali lagi.

i-Tanggang Mother Of All Lies adalah idea unik melalui bakat inovatif yang cukup berkualiti, Wan Hasliza Wan Zainuddin. Dia juga bertanggungjawab sebagai pengarah bersama dengan Wan Alauddin Wan Zainuddin dan Rashidi Ishak.

Drama bertaraf 12 episod ini akan ditonton penonton mulai tiga belas September 2021, setiap Isnin, jam 9.00 malam di Astro Citra, saluran 108. Untuk pilihan alternatif, anda juga boleh menggerakkannya di struktur Astro GO atau On Demand.

Tentunya drama ini bukan skrip klise seperti drama yang berbeza kerana setiap plot penceritaan diberikan kejutan. Yang benar-benar banyak kelas yang perlu dipelajari dari drama ini.

Click to Watch Episod

JUDUL : I-TANGGANG MOTHER OF ALL LIES
TARIKH TAYANGAN : 13 September 2021
WAKTU SIARAN : Isnin, 9:00 malam
SIARAN TV : Astro Citra
PENULIS SKRIP : Wan Alaudin, Wan Hasliza, Keen
PENGARAH : Wan Alauddin Wan Zainuddin, Wan Hasliza Wan Zainuddin, Rashidi Ishak
PRODUKSI : KL Motion Pictures
PELAKON : Faizal Hussein, Sherie Merlis, Danish Hazriq, Emma Sofea, Nadhir Nasar, Emelda Rosmila, Zarina Zainuddin, Wan Raja, Sofia Jane, Rashidi Ishak, Andy Teh, Rashid Salleh, Rosdeen Suboh, Syed Nahar, Yuyun Hikmah, Amanda Misbun, Aiman Badrul, Dato Rahim Razali, Zul Huzaimy, Pushpa Narayan, Syed Muhammad Baqir, Nadine Eniahani, Alessandra Alyssa, Azlan Komeng, Haeriyanto Hassan.
WATAK PELAKON
Faizal Hussein sebagai Rahmat
Sherie Merlis sebagai Erma
Danish Hazriq sebagai Khalil Rayyan (Khay)
Emma Sofea sebagai Esra
Nadhir Nasar sebagai Syafiq
Sofia Jane sebagai Dr Nini
Yuyun Hikmah sebagai Syuhada
Andy Teh sebagai Dr Norman Arif
LAGU TEMA (OST)
Gelap – Satwo
Cahaya Malam – Satwo
Bukan Mainan – Rashidi Ishak
SINOPSIS I-TANGGANG

Menceritakan kisah Khalil Rayyan atau Khay seorang pesakit barah yang menginginkan kerusi roda untuk dibawa. Erma, ibu Khay adalah pemengaruh media sosial yang berjaya, pencipta e-book dan pengedar minyak aromaterapi. Pada penerbitan e-booknya, Erma membuat kenyataan bahawa Khay paling sederhana mempunyai enam bulan untuk tinggal. Berita ini benar-benar mengejutkan Khay. Adakah dia akan mati dalam enam bulan? Rahmat, ayah Khay dan Doktor Nini, salah seorang bekas doktor Khay juga meragui berita itu.

Setelah tidak bertemu satu sama lain untuk jangka masa panjang, Rahmat menghadiahkan telefon bimbit kepada Khay tanpa pemahaman Erma. Dengan menggunakan telefon, Khay bertemu dengan dua rakan dalam talian, Royal E (Esra) dan CapeqRyder (Syafiq) dan menubuhkan organisasi ‘institusi chat’ yang disebut sebagai i-Tanggang Mother Of All Lies.

Sementara itu, gaya hidup Syafiq juga berubah dengan menggunakan konflik sementara dia perlu mengambil alih tanggungjawab ibu bapanya untuk menjadi keluarga teratas dengan bekerja bersama sebagai ‘penunggang’ untuk menolong kehidupan mereka, terutama lima adik-adiknya. Ini menyebabkan Syafiq mula membenci ibu dan ayahnya yang tidak bertanggungjawab. Sementara itu, Esra begitu dimanjakan sehingga dia tidak memiliki kemanusiaan. Ketika Esra dan Syafiq mengetahui bahawa Erma memalsukan pencemaran Khay dan berusaha membunuhnya, Esra dan Syafiq membuat rancangan untuk menyimpan Khay. Namun, rancangan membuat akhirnya memakan diri mereka sendiri.

Pada siaran buku milik Erma, dia membuat pernyataan mengenai jangkaan gaya hidup anaknya yang paling sederhana 6 bulan. Ini langsung mengejutkan Khay
Dengan berita ini, ia mengejutkan Khay sendiri, Rahmat, ayah Khay dan juga Dr. Nini yang pernah berurusan dengan Khay sebelumnya. Mereka meragui maklumat itu.

Rahmat dan Khay sebenarnya tidak bertemu kerana Erma memutuskan hubungan mereka dan akhirnya hilang. Semasa upacara pelancaran, anak lelaki dan ayah telah bertemu kembali.

Pada masa yang sama, Rahmat memiliki telefon bimbit seluler untuk anaknya tanpa pengetahuan ibunya kerana ayahnya tidak cenderung kehilangan anaknya lagi.
Oleh kerana telefon pintar sel itu, status quo institusi sembang ‘i-Tanggang Mother Of All Lies’ di mana Khay mempunyai 2 rakan baru dalam talian, iaitu Royal E (Esra) dan CopeqRyder (Syafiq)

Jadi apa yang berlaku seterusnya? Harus menonton drama ini.

Waktu Siaran

Oleh itu, pertimbangkan untuk menonton drama I Tanggang setiap Isnin, jam sembilan malam di Astro Citra mulai 13 September. Anda juga boleh bergerak di Astro Go atau menonton On Demand untuk waktu yang fleksibel.

I-Tanggang Episod Astro Citra