Kanvas Episod TV2 – Ruhainies And Adam Lee

Kepala Bergetar Kanvas Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Kanvas Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Kanvas dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Kanvas Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Kanvas Episod TV2

Saksikan siri thriller romantis bertajuk ‘Kanvas’, model yang unik dengan bantuan Ayumi Syafiqah yang dibintangi oleh Adam Lee, Ruhainies, Ika Nabella dan Eizlan Yusof, yang membolehkan anda ditayangkan pada 3 Ogos 2021, setiap Isnin hingga Sabtu jam 8.00 malam di TV2.

Antara ilusi dan kreativiti. Drama kanvas dengan gaya thriller romantis akan menemui lalu lintas mulai 3 Ogos 2021 melalui saluran RTM Tv2. Koleksi drama baru Malaysia untuk tahun 2021.

Drama ini adalah versi yang benar-benar unik dengan persepsi yang sama seperti Kanvas melalui Ayumi Syafiqah yang akhirnya disiarkan pada tahun 2017 dan kini dilakonkan di TV.

Click to Watch Episod

JUDUL : KANVAS
TARIKH : 3 Ogos – 1 September 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Sabtu, 8:00 malam
SIARAN TV : TV2 (RTM)
SKRIP : Sofia J. Rhyland
PENULIS NOVEL : Ayumi Syafiqah
PENGARAH : Amirul Fadhli
PRODUKSI : Nusantara Seni Karya Sdn Bhd
PELAKON : Ruhainies, Adam Lee, Ika Nabella, Emelda Rosemila, Dato Sri Eizlan Yusof, Yuna Rahim
WATAK PELAKON
Ruhainies sebagai Kara
Adam Lee sebagai Ed
Ika Nabella sebagai Lisa
Eizlan Yusof sebagai Rahman
Yuna Rahim sebagai Zea
Emelda Rosemila sebagai Maria
Kanvas Episod TV2
SINOPSIS KANVAS

Drama Canvas mengisahkan kisah Ed (Adam Lee), Lisa (Ika Nabella), Kara (Ruhainies) dan Alzam (Eizlan Yusof) yang merupakan pelajar kolej di sebuah universiti.

Bagi Ed, melukis adalah jiwanya. Cuma lukisan itu bukan gambaran biasa. Menggambarnya ‘hidup’ menyebabkan orang sekeliling takut kepadanya. Ed tidak mempedulikan perspektif manusia yang berbeza selagi keberadaannya sunyi. Tetapi, sementara satu karya seninya tanpa disangka menjadi nyata, ketenangannya mulai goyah.

Bagi Kara, hidupnya berpuas hati dengan seorang ayah yang penyayang dan teman lelaki impian banyak orang. Walau bagaimanapun, semuanya menjadi musnah akibat tragedi. Tragedi yang membuat antarabangsa Kara dan Ed bertembung.

Bersama-sama, mereka mula mencari jawapan untuk setiap misteri dan pertanyaan. Pertanyaan yang tidak ada orang yang tahu penyelesaiannya dan misteri yang tidak ada yang positif untuknya. Tidak ada, kecuali kanvas lukisan Ed

Bagi Ed, gambaran adalah jiwanya. Cuma gambaran itu bukan gambaran sehari-hari. Melukisnya ‘hidup’ dengan faktor yang menyebabkan manusia takut kepadanya. Ed tidak mempedulikan pandangan orang lain selagi hidupnya sunyi. Tetapi, sementara dianggap salah satu lukisannya secara tiba-tiba menjadi nyata, ketenangannya mula bergetar.

Bagi Kara, keberadaannya gembira dengan seorang ayah yang penyayang dan teman lelaki impian banyak orang. Namun, semuanya berubah menjadi musnah dengan tragedi. Tragedi yang membuat antarabangsa Kara dan Ed bertembung.

Bersama-sama, mereka mula mencari jawapan untuk setiap thriller dan pertanyaan. Satu persoalan yang tidak ada orang yang tahu penyelesaiannya dan misteri yang tidak ada orang yang pasti penyelesaiannya

Waktu Bersiaran

Drama Canvas dapat disiarkan setiap Isnin hingga Sabtu, jam 8.00 malam di Tv2 dan akan mula memenuhi sasaran pasaran di TV pada tiga Ogos.

Anda juga boleh mengalir dalam talian di rtmklik.Rtm.Gov.My. Oleh itu, jangan lupa menonton semua episod.