Kuasa Episod Astro Citra – Ning Baizura And Ridzuan Hashim

Kepala Bergetar Kuasa Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Kuasa Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Kuasa dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Kuasa Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Kuasa Episod Astro Citra

Astro Originals mempersembahkan koleksi drama kelas atasan yang canggih, POWER dengan cara mengetengahkan buat pertama kalinya kisah fiksyen keluarga sendiri yang berpengaruh dalam keseronokan global yang hidup penuh glamor, kemasyhuran, tamak pada elektrik dan pengkhianatan. KUASA mengisahkan sebuah keluarga penulis utama yang sangat berpengaruh dan hidup megah, dengan 3 anak muda yang akan mewarisi legasinya. Setiap ahli keluarga mempunyai jadual mereka sendiri untuk dapat menguasai empayar.

Koleksi drama kelas atasan ini adalah hasil akhir kerjasama antara dua pengeluar filem blockbuster dalam perusahaan filem Malaysia, Astro Shaw dan Skop Production. Koleksi bergenre drama, jenayah dan percintaan diarahkan dengan bantuan Kroll Azry, konsep tulen daripada Shamin Yusoz dan disaluti gabungan pelakon senior dan baharu yang merangkumi Nazim Othman, Nadia Brian, Ridzuan Hashim, Ning Baizura, Dazrin Kamarudin, Izzy Reef, Nia Atasha, dan Alicia Amin.

Skrip Siri Asal Astro kini kembali sekali lagi dan kali ini mungkin ada drama yang disebut sebagai Kuasa dengan hasrat untuk disiarkan mulai sebelas April 2022 di saluran Astro Citra.

Astro kali ini membawakan sebuah drama dengan gaya fiksyen dalam keluarga sendiri yang terkenal di dalam riadah antarabangsa di mana mereka kekal dengan glamor, reputasi dan pengkhianatan.

Drama ini merupakan konsep unik Shamin Yusof dengan hasil penulisan skrip menggunakan Shamaine Othman dan Leysha Al-Yahya dan dihasilkan oleh pengeluar filem terkenal khususnya Astro Shaw dan Skop Productions.

Click to Watch Episod

JUDUL : KUASA

Durasi: 45 Minit x 8 Episod
Tarikh Tayangan: 11 April 2022
Waktu Siaran: Isnin, 9:00 malam
Rangkaian: Astro Citra
Cerita Asal: Shamin Yusof
Skrip: Shamaine Othman & Leysha Al-Yahya
Pengarah: Kroll Azry (Mohd Khairul Azri)
Terbitan: Astro Shaw Sdn Bhd
Syarikat Penerbitan: Skop Productions Sdn Bhd
Watak Pelakon
Ning Baizura sebagai Puan Sri Lily
Ridzuan Hashim sebagai Tan Sri Dhameer
Nadia Brian sebagai Delilah
Nazim Othman sebagai Darius
Dazrin Kamarudin sebagai Arman
Izzy Reef sebagai Dharma
Nia Atasha sebagai Natalie
Alicia Amin sebagai Emma
Syanie Hisham sebagai Kak Bah
Azri Iskandar sebagai Tan Sri Aziz
Farid Amirul sebagai Doctor Jason
Lagu Tema (OST)
Lagu : Kuasa
Artis : Joe Flizzow feat Azlan & The Typewriter
Komposer : Alif / Taja Archive Sdn Bhd
Lirik : Joe Flizzow

Sinopsis Kuasa

Mengisahkan seorang lelaki yang dihormati di dalam perusahaan riadah, Tan Sri Dhameer. Selama 35 tahun dalam industri, beliau telah membina empayar terbesar yang merangkumi daripada menghasilkan filem tempatan serta sistem pelaburan.

Mengisahkan keluarganya sendiri dan tiga anaknya, Delila, Darius dan Dharma, yang bersaing untuk menjadi satu-satunya pewaris perusahaannya. Tan Sri Dhameer cuba mengajar anak-anaknya bahawa ada musuh yang lebih besar yang perlu mereka takluki daripada keluarga mereka sendiri. Adakah dia akan berjaya? Adakah ketamakan itu akan menjadi tujuan kejatuhan empayarnya? Adakah darah membayangkan lebih daripada wang?

Koleksi drama Kuasa mengisahkan kehidupan keluarga penerbit terkenal dan berpengaruh di mana mereka kekal cantik bersama 3 anak teruna mereka yang akan mewarisi legasi mereka dalam takdir.

Selama 35 tahun dalam perusahaan keseronokan, Tan Sri Dhameer telah membina empayar terpenting dengan Wira Entertainment yang bermula dengan pembuatan filem berdekatan, muzik dan kemudian kepada sistem pelaburan sehingga meletakkan asas.

Bagaimanapun, tiga anaknya, Delila, Darius dan Dharman tamak dan perlu merampas untuk menjadi satu-satunya pewaris syarikat bapanya.

Oleh itu, bapanya Tan Sri Dhameer cuba untuk melatih anak-anaknya di mana sebenarnya ada musuh yang jauh lebih besar yang perlu mereka atasi yang datang dari keluarga mereka sendiri.

Adakah dia akan berjaya atau adakah kerana kerakusan anak-anaknya akan menjadi punca kejatuhan empayarnya dalam takdir?

Waktu Bersiaran

Untuk ketahui kesudahannya, jangan lupa untuk saksikan drama siri Kuasa bermula 11 April, setiap hari Isnin yang bersiaran pada pukul 9.00 malam di saluran Astro Citra 108.

Astro Citra Kuasa Drama