Mr Bibik Episod TV3 – Zara Zya And Saharul Ridzwan

Kepala Bergetar Mr Bibik Episod Melayu Drama Dan Download. Tonton Gempak Mr Bibik Malaysia Terbaru Filem. Malay Drama Mr Bibik dfm2u Gempak Telemovie, Terkini Mega Drama Mr Bibik Gempak HD Drama Sangat myflm4u video Links Download.

Mr Bibik Episod TV3

Model drama bibik Encik Aein Dhiyauddin yang radikal akan mengisi slot Akasia TV3 bermula 29 Oktober, setiap Isnin hingga Jumaat jam 7 malam. Menampilkan gandingan Saharul Ridzwan dan Zara Zya. Drama 20 episod arahan Pali Yahya, diterbitkan oleh Saphire Screen Sdn Bhd. Encik Bibik juga boleh ditonton di penyedia penstriman iQIYI 1 jam selepas siaran televisyen.

Drama Mr Bibik akan mengisi slot Akasia untuk mengemas kini drama Wifi Sebelah Rumah dan Semanis Senyumanmu sebelum ini agar mula ditayangkan pada 29 Oktober 2021 di TV3.

Drama ini adalah edisi tunggal dengan tajuk yang sama ‘Mr Bibik’ oleh Aein Dhiyauddin yang disiarkan pada tahun 2020

Click to Watch Episod

JUDUL : MR. BIBIK
TARIKH TAYANGAN : 29 Oktober 2021
WAKTU SIARAN : Isnin-Jumaat, 7:00 malam
RANGKAIAN: Akasia TV3 / iQiyi
PENULIS NOVEL : Aein Dhiyauddin
PENULIS SKRIP : Farhana Fauri
PENGARAH : Pali Yahya
PRODUKSI : Saphire Screen Sdn.Bhd
PELAKON : Zara Zya, Saharul Ridzwan, Raja Afiq, Roy Azman, Liza Abdullah, Norish Karman, Syazuwan Hassan,  Dayang Areeda, Meor Mohd, Wanns Ahmad, Balkisyh Semundur Khan, Jesse Lim, Sefik
WATAK PELAKON 
Zara Zya sebagai Aulia Izzatunnisa
Saharul Ridzwan sebagai Firas Iman
Roy Azman sebagai Tuan Halim
Raja Afiq sebagai Mukhriz
Dayang Areeda sebagai Arisya
Balkisyh Semundur Khan
Wanns Ahmad sebagai Hud
Meor Mohd sebagai Cumi
LAGU TEMA (OST)
Kael – Cinta Jatuh
SINOPSIS MR. BIBIK

Aulia dan Mukhriz bertunang kerana campur tangan ibu bapa. Mukhriz meminati Aulia memandangkan usia remajanya walaupun semua gadis yang mampu tanpa masalah ada. Bagi Mukhriz, Aulia boleh menjadi sangat luar biasa untuknya. Aulia tidak menunjukkan minat kepadanya sehingga Mukhriz diejek oleh rakan-rakannya.
Firas, seorang yang berperwatakan setiap hari melalui segmen yang menjerut dalam hidupnya. Dia cenderung untuk melepaskan tugasnya dari sebuah syarikat besar untuk memulakan perusahaan bersama-sama dengan tunangnya, Arisya. Malangnya, Firas berubah menjadi dikhianati manakala Arisya telah berkahwin dengan lelaki lain. Kehilangan tugas dan juga bercerai, Firas kini tidak hilang semangat dan dia kini tidak kisah untuk beroperasi di syarikat pembersihan yang dimiliki melalui kenalannya itu.
Hari pertama Firas memulakan tugasnya, dia disuruh membersihkan kediaman Aulia. Memandangkan ada kejadian tidak menyenangkan antara mereka lebih awal daripada itu, Aulia ingin menolak pembekal Firas. Tambahan pula, Aulia tidak selalu gembira dengan orang yang bekerja sebagai pembantu rumah. Dalam pemberhentian itu, Aulia terpaksa menerima kerana rakannya Siti, yang juga pemilik majikan, memberikan perkhidmatan yang longgar manakala dia tidak dapat menghantar pembantu rumah yang bertukar menjadi sudah ditugaskan.
Firas pening dengan sikap Aulia yang malas dan negara rumah bersepah. Setelah hampir seminggu berlari ke sana dan pada hari penutup, Mukhriz dan ayah Aulia, Tuan Halim tiba-tiba berkunjung ke kediaman Aulia. Mukhriz menuduh Aulia menyelenggara orang itu di kediamannya. Puas Aulia dan Firas menjelaskan keadaan sebenar tetapi Tuan Halim tetap kecewa.
Mukhriz sedia mengahwini Aulia untuk menutup aib Tuan Halim. Bagaimanapun, Tuan Halim berhasrat Firas bertanggungjawab terhadap pergerakannya terhadap Aulia dan mendesak Firas untuk mengahwini anak perempuannya. Tuan Halim sanggup mengugut Firas jika dia tidak mahu ibunya menyedari tentang unsur memalukan ini. Firas meminta untuk menerima masa untuk bersiap.
Firas tidak boleh menerima Aulia perangai pemalas dan menyampah untuk dijadikan pasangannya. Begitu juga dengan Aulia, kini tidak berminat untuk berkahwin dengan Encik Bibik! Mukhriz kini tidak mahu kehilangan Aulia dan bagaimanapun dapat mencari jalan untuk membawa Aulia kembali! Apa yang akan muncul seterusnya?

TV3 Drama Mr Bibik Episod
Drama Mr Bibik ini mengisahkan Aulia (Zara Zya) yang hampir mengamuk apabila rakan kesayangannya, Siti menghantar seseorang untuk membersihkan kondonya.
Biasanya Siti akan menghantar pembantu wanita berbanding lelaki. Mujurlah Siti berjanji kini tidak akan menilai sebarang kos sekiranya Aulia memberi kebenaran kepada lelaki itu untuk bekerja.
Lelaki itu dinamakan Firas (Saharul Ridzwan) namun Aulia dikenali sebagai Tuan Pembantu Rumah. Keadaan menjadi rumit manakala Firas datang kali ke-2 untuk melicinkan kondo Aulia.
Firas dan Aulia telah ditangkap dengan cara ayah dan tunang Aulia sendiri. Bagi memastikan panggilan keluarga sendiri terpelihara, Tan Sri Hali yang merupakan bapa Aulia telah memaksa mereka berdua berkahwin.
Aulia menyangkal cadangan ayahnya. Kerana ia tidak selalu sama. Firas juga menolak kerana Aulia kini menjadi tidak tepat membersihkan kediaman peribadinya.
Tapi jodoh Firas dan Aulia memang kuat. Mereka akhirnya disatukan sebagai tambahan kepada pasangan suami isteri. Jadi bagaimana dengan bekas tunang Aulia, Mukhriz?

Waktu Bersiaran

Jadi ambil kira untuk menyaksikan drama En Bibik yang bersiaran setiap Isnin hingga Jumaat jam 7.00 malam di slot Akasia TV3 bermula 29 Oktober ini.
Di samping itu, anda juga boleh menonton dalam talian di aplikasi iQIYI Malaysia terus selepas paparan di TV khusus untuk pelanggan VIP dan 24 jam kemudian tanpa membelanjakan sesen pun.